دسته‌بندی نشده

کدام رادیاتور بهتر است:آلومنیومی یا فولادی؟

خب اولین تفاوت میان این دو نوع رادیاتور، قیمت آن‌هاست. رادیاتورهای آلومینیومی به خاطر ماده‌ی اولیه‌شان گران تر هستند.

تفاوت دوم میان این دو فلز این است که فولاد سنگین‌تر است که همین موضوع، نصب و حمل و نقل آلومینیوم را راحت‌تر می‌کند. تفاوت بعدی این است که رادیاتور آلومینیومی بسیار سریع‌تر از رادیاتور فولادی گرم می‌شود

اما این قابلیت گرمایی رادیاتور آلومینیومی به چه معناست؟  وقتی فلز آلومینیوم، سریع‌تر گرم می‌شود، به این معناست که آب گرم کمتری لازم است تا سطوح رادیاتور به دمای مطلوب برسد. برای همین مصرف انرژی رادیاتورهای آلومینیومی کمتر است

ولی به همان نسبت که رادیاتور آلومینیومی زود گرم می‌شود، زود هم سرد می‌شود. برای همین مدت کوتاهی بعد از خاموش کردن این دست از رادیاتورها، دیگر گرمایی از آن‌ها خارج نمی‌شود و خانه شما سریع سرد می‌شود .

همچنین آلومینیوم زنگ نمی‌زند، برای همین نسبت به باقی رادیاتورها، مدت زمان بیشتر دوام می‌آورد

قابلیت شکل‌پذیری آلومینیوم هم بالاست، که به طراحان کمک می‌کند تا بتوانند رادیاتورها را در طرح‌های مختلف عرضه کنند.

فلز آلومینیوم نسبت به سایر فلزها ( برای مثال فلز فولاد که رادیاتورهای قدیمی‌تر را از آن می‌ساختند) سبک‌تر است. برای همین حمل و نصب آن راحت‌تر است.

علاوه‌بر نفعِ لحظه‌ای محصولاتی که می‌خریم، باید به دنبال نفع بلند مدت آن‌ها هم باشیم. آلومینیوم به طور کلی، سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد، زیرا آلومینیوم 100% قابل بازیافت است و همچنین انرژِی کمتری برای گرم شدن می‌برد.

و اگر شما از سیستم موتورخانه مرکزی برای تامین آب داغ رادیاتورها استفاده می کنید بایستی از رادیاتورهای پره ای استفاده کنید تا در برابر رسوبات موجود در مدار گرمایشی از نوع باز در امان بمانند

اما با توجه به ساختار داخلی مبدلهای تمامی پکیج ها که عموما از آلیاژهای مسی تشکیل شده اند در صورت استفاده از رادیاتورهای پره ای، مس داخل مبدل ها با آلومینیوم داخل رادیاتورها تشکیل پیل الکترولیتی می دهند

و حاصل واکنش آن دو با هم تولید مداوم گاز قابل اشتعال داخل مدار گرمایشی و رادیاتور و هوازدگی سیستم و نیز خوردگی پمپ و مبدل خواهد بود این معایب در بیش از ۸۰ درصد پکیج هایی که با رادیاتورهای پره ای کار شده اند دیده شده است و میزان آن به کیفیت و خلوص مس داخل مبدل و آلومینیوم داخل رادیاتور و کیفیت رنگ داخلی رادیاتور ها بستگی دارد.

راهنمای خرید رادیاتور پنلی

در بین رادیاتورها رادیاتورهای پنلی  در اندازه های مختلف برای پاسخگویی به نیازهای متنفاوت خریداران عرضه میشود  این رادیاتور ها در سایزهای 60 تا 180 سانتی متر که بزرگترین سایز رادیاتور پنلی است به طور معمول تولید می شوند

ولی در این بین تولید کنندها و برندهایی هستند که متناسب با سفارش مشتری در سایز دلخواه تولید می کنند و تا 300 سانتی متر نیز امکان ساخت دارند. هر فردی با در نظر گرفتن متراژ فضایی که می خواهد رادیاتور را در آن جا نصب کند باید به ابعاد رادیاتور از جمله طول و عرض رادیاتور پنلی و ارتفاع آن را در نظر بگیرد تا متناسب با نیاز بوده و بار مالی اضافه ای را ایجاد نکند.

هم چنین باید گفت که رادیاتور پنلی به طور کلی در دو نوع تک کنوکتور، دو کنوکتور تولید می شوند و هر کدام ضریب حرارتی خاص خود را دارند و مدل دو پنل با دو کانوکتور به دلیل ضریب بالا با استقبال بیشتری روبه رو شده است به طوری که بیشتر شرکت ها به سمت تولید و عرضه آن رفته اند. این ضریب حرارتی برای انتخاب خرید رادیاتور پنلی مهم است چرا که از آن در محاسبه رایاتور پنلی می توان استفاده کرد و اندازه درست برای خرید را به دست آورد. به همین منظور فرمولی وجود داد که عدد 130 (کوهستانی 140و سرد160)را در متراژ مورد نظر ضرب کرده و بر ضریب حرارتی یا ظرفیت گرمایش هر متر رادیاتور پنلی تقسیم می گردد. عددی که به دست می آید اندازه مورد نیاز رادیاتور پنلی را نشان می دهد.

راهنمای خرید رادیاتور شوفاژ پره ای

رادیاتورهای پره ای به اندازه های 6 تا 8 سانتی متر در بازار وجود داشته و با تعداد پره های پش فرض کارخانه شامل 5، 7 و 10 پره می شوند. این نوع شوفاژ با میزان بار گرمایشی آن که با ابعاد آن ارتباط مستقیم دارد انتخاب می شود تا پاسخگوی محیط بوده و بتواند به خوبی آن را گرم کند. بنابراین محاسبه رادیاتور پره ای با در نظر گرفتن تعداد پرده ها و طول رادیاتور صورت می گیرد و برای مثال یک رادیاتور به اندازه 6 سانت با 10 پره با یک رادیاتور به اندازه 8 سانت با 7 پره برابر بوده و به یک اندازه گرما تولید می کنند. لازم به ذکر است که تعداد این پره ها قابل تغییر بوده و خریدار می تواند آن را کم یا زیاد نماید.

بنابراین برای انتخاب و خرید درست این شوفاژ باید محاسبه پره رادیاتور بر اساس متراژ انجام گیرد تا منجر به هزینه اضافی نگردد. لازم به ذکر است که باید برای داشتن گرمای مطلوب به موقعیت مکانی محل مورد نظر نیز توجه کرد به طوری که قرار گرفتن در کدام طبقه از ساختمان و حتی شهر آن مهم بوده و تاثیر گذار است و مقدار رادیاتور برای هر متر مربع در هر کدام متفاوت خواهد بود.

لوازم نصب رادیاتور آلومینیومی

  • شیر رادیاتور با زانوی قفلی

  • بست پرچمی(معمولا به ازاء هر 10 پره رادیاتور ، یک بست پرچمی مورد نیاز است)

  • درپوش ماسوره

 رادیاتور پنلی برای نصب فقط نیاز به یک سری شیر و زانوی قفلی دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *